Första "hoppet"

I torsdags så tömkörde jag båda hästarna, gick riktigt bra. Det blåste väldigt mycket och Henke blir väldigt spänd, så hon blev rädd för en höpåse som flög och en bil en gång. Efter ett tag lugnade hon sig och började jobba riktigt fint. 
 
Jojo skrittade mest, hon är ännu inte helt igång efter muskelskadan så jag tar det i hennes takt och vill inte stressa med att få igång henne. I början när jag tog traven var hon lite stel men efter lite lägre form och lugn galopp såg hon mycket fräschare ut. 
 
 
I fredags var planen att skritta jojo barbacka innan jobbet på morgonen. När jag börjat borsta henne upptäckte jag ett sår på ena frambenet som hon alltså fått i boxen så gjorde rent det och lindade det sen fick hon gå ut i hagen. Tog istället en skrittur på Henke barbacka och det gick så bra, hon var otroligt lugn trots blåst och fåglar som flög förbi huvudet. 
 
I lördags så fick Jojo vila och jag "hoppade" Henke. Har inte tagit ett enda hinder på nästan ett år med henne på grund av att hon blev otroligt stressad. När vi kom mot hindret kunde hon ta tyglarna och hoppa grodhopp samt dra ner huvudet och bocka direkt efter hindret eller så tog hon tyglarna och sprang mot hindret för att sedan tvärnita. Så mitt självförtroende hamnade på botten och jag blev rädd, vilket resulterade i att Henke blev rädd. Så vi la hoppningen på hyllan ett tag. Men nu kör vi igång igen och det gick så bra. Hon var frammåt, hade fräsch galopp och sög på hindret utan att bli stressad.